HEXTRI.HU
Társasjáték műhely

HEXTRI.HU : Különleges, egyedi társasjátékok megalkotása...

Menü

Infók / Hírek



BoardGameGeek
társasjáték.lap.hu


A játék alapötlete Magyarországon született 2003 körül, és a két fejlesztõ elképzelései alapján, pár ember áldozatos munkájának eredményeképpen 2005-re öltött formát.

A HEX-TRI jelenlegi formájára leginkább a:
"Táblás Taktikai Társasjáték-rendszer" illik mivel a társasjáték nagy szabadságot biztosít a játékosoknak, a rendszer formálására / átalakítására.
Bõvebben is kifejtjük ezt, de most csak tömören álljon itt a lényeg:
Variálható játék-tábla, variálható szabálykészlet…

Alapjában véve a HEX-TRI egy absztrakt logikai társasjáték, azaz a szabályai önmagukban is egy remekül játszható táblajátékot adnak… De azért, hogy gyerekek is könnyebben megérthessék, érdemes lehet (bár nem feltétlenül szükséges) kerettörténetbe helyezni a játékot. Erre több lehetõség is kínálkozik... Itt, weboldalunkon több kerettörténetet is találhat, többfajta HEX-TRI variációra is.

Ha analógiát szeretnénk, ami egyben megkönnyítheti az egyes játékszituációk elemzését, kiértékelését is, akkor a HEX-TRI egy Gazdasági / Harci szimuláció, amelynek célja az ellenfél Vezérének elfogása / kiejtése. De ezt megvalósítani csak folyamatos termelés mellet, harcok árán lehetséges…

A HEX-TRI társasjátékról általánosságokban:

Játék tipus:
Logikai, nem játszik szerepet a szerencse
Ez egy stratégiai, több játékos által is játszható társasjáték, ami pusztán a játékosok kombinációs képességein alapszik, és ezért nem tartalmaz semmilyen random tényezõt(pl kockadobás)
Könnyen átlátható szabályok Alapjaiban ez egy harci / gazdasági szimuláció, de más hasonló játékoktól eltérõen viszonylag kevés, logikus szabályon alapszik, és lényegében csak egyféle bábu van benne.
Játékosok száma:
2-6
2, 3 ill. akár több játékos is játszhat egyszerre, egymás ellen.
Játékidõ:
2 játékos: 10 - 20 prec
6 játékos: 1 - 2 óra
Egy HEX-TRI játék idõtartalma 20 perctõl akár több óráig is terjedhet, ami nagyban függ a játékosok számától, a játéktábla méretétõl, és a játékosok képességeitõl.
Ajánlott korosztály:

8 éves kortól
 készség-fejlesztõ

14 - 99+
eleinte szórakozás, késõbb kihívás :)

Bárki könnyedén elsajátíthatja a játékszabályokat, és megértheti a játék dinamikáját néhány lejátszott forduló alatt.
Megfelelõ keretbe foglalva a játékot(pár ötletet találhat az Interneten, weboldalunkon is…), kisgyerekek is komolyabban bele tudnak mélyedni a játékba, és egymással játszva fejleszthetik kombinációs késségüket… (jóval egyszerûbben mint a sakk esetében, nem is említve az erõforrásokkal való gazdálkodás logikus gondolkodásának kialakítását).
   
A játékban rejlõ hatalmas számú játékszituáció miatt nagyon sok idõbe telhet amíg az ember kiismeri a HEX-TRI-t, ezért nem válik unalmassá sokadszorra sem, sõt gyakorlott játékosok izgalmas órákat tölthetnek el egymás ellen hadakozva…
A játék nagyszerûsége egyszerûségében rejlik! :)
 

Megjelent a Korruptivity kártyajáték!

Bővebb infó a játék hivatalos oldalán:

Korruptivity lap

Korrupció | Népszerűség | Hatalom

Támogatókat keresünk!

Az anyagi támogatásért az új társasjátékok dobozán történő cég-logo elhelyezését illetve web-banner csere programot tudunk ajánlani...

Amennyiben ez felkeltette érdeklődését, keressen meg minket e-mailben.

Új játék került fel az oldalunkra, címe: TAKTRIKA  

A játék a HEX-TRI: TRI-FIELD-TACTIC projectből  nőtte ki magát, és remek logikai kihívást nyújt egyszerű szabályrendszere

info{kukac}hextri{pont}hu

 

WWW.HEXTRI.HU Copyright ©  Gable 2006-2009. All rights reserved! Minden jog fenntartva!