HEX-TRI Taktikai Táblás Társasjáték

 

Fontos  rávilágítanunk, miért is beszélhetünk „Társasjáték-rendszer”-ről…

A HEX-TRI alapszabálya önmagában egy teljes értékű, logikát és kombinációs késséget igénylő társasjáték, amiben semmilyen véletlen tényező nem játszik szerepet, nincs tehát kockadobás, szerencsekártya, stb…

De kiegészítő szabályokat is alkalmazva szinte teljes mértékben megváltozhat a játék megnyeréséhez szükséges stratégia, illetve akár még a szerencse is helyet kaphat a játékban...

Ezekhez hozzáadva az elemekből összerakható játék-tábla nyújtotta játék-variációkat, egy mindig megújítható játékélményt kapnak a játékosok!
Akik akár saját, kedvenc HEX-TRI verziójukat is megalkothatják, és összemérhetik tudásukat játékostársaikkal, a számtalan HEX-TRI variáció közül azokban, amikben a legjobbnak érzik magukat.

Célszerű először az alapszabályokat elsajátítani néhány parti lejátszása során, és utána kipróbálni 1-1 kiegészítő szabályt, mivel így megmutatkozik, mennyire képes megváltoztatni a játék jellegét akár csak egy apró módosítás is. Persze nem feltétlen szükséges ilyen lassan haladni, de érdemes kitapasztalni a játék minden lehetőségét alaposabban.

Érdekes lehet azonban véletlenszerűen kiválasztott, egyszerre több kiegészítő játékszabályt is belevenni a játékba...
Ha többen játszanak egyszerre, olyanok akik még nem túl tapasztaltak a HEX-TRI-ben, így meglepő fordulatokat vehet a parti lefolyása, ha valaki ráérez a szabályok kombinációinak adta lehetőségek kihasználására.